Eerste keer zelf beleggen in aandelen

Waar begin ik?

Het is handig als je een broker hebt waarbij je kunt beginnen met beleggen. Zelf gebruik ik Plus500, maar een AvaTrade of een BUX X hebben ook zeer goede demos waar je gratis kan beleggen zonder enige zorgen.

Plus500 is de broker die ik nu zelf gebruik voor het beleggen in CFD’s. Wil jij beginnen probeer Plus500 haar demo uit en leer de basics. Je kunt ook de video’s van Plus500 bekijken.

BUX X heeft een zeer simpele app, maar het is ideaal als je laagdrempelig wilt gaan beginnen met beleggen. U krijgt bij BUX X 1000 funBUX en probeer hiermee te beleggen voor een tijd.

AvaTrade benoem ik persoonlijk niet vaak, maar de app ziet er geweldig uit en heeft een van de betere demos in de industrie. Probeer een van deze uit en kijk welke het beste bij u past.

Heb je een van deze geïnstalleerd?

Nou top, dan kunnen we beginnen de begin bedragen verschillen bij deze brokers. Ik zal Plus500 aanhouden voor deze uitleg. Zodra je van alles heb ingevuld een aantal vragen hebt ingevuld kom je uiteindelijk op het hoofdscherm.

Het eerste wat je zult zien staan zijn de verschillende CFD aandelen. Klik op een van de aandelen bijvoorbeeld olie. Als het goed is zie je dan het volgende staan.

Uitleg plus500 mansotti review uitleg over verkopen, kopen en de indicatoren

Uitleg scherm

Je ziet hier het volgende staan en eigenlijk zijn er maar een aantal punten belangrijk.

Verkopen

Verkopen of short is het verkopen van een aandeel in principe verkoop je een aandeel alleen als je verwacht dat deze in waarde gaat dalen.

Kopen

Kopen of long is het kopen van een aandeel, je koopt alleen als je er van uit gaat dat de prijs zal stijgen.

+Fx

Hier staan de indicatoren. Het is belangrijk dat je deze eerst goed zet voor je gaat beginnen met beleggen.

Wat moet ik nu doen?

Zoals ik net zei is het handig eerst de indicatoren klaar te zetten. Klik op de +Fx knop en selecteer de volgende indicatoren: EMA, Bollinger Bands en als laatste de MACD. Wat deze indicatoren zijn en hoe je ze moet gebruiken leg ik in een andere post uit. Zodra deze openbaar zijn kun je er op klikken en verder lezen. (Let op BUX X heeft geen indicatoren)

What’s next? Vanaf hier is het erg simpel, omdat je in een demo modus zit is verlies je geen geld dus don’t worry. Klik op kopen of verkopen het maakt in dit geval niet uit. Nu krijg je het volgende te zien.

plus500 uitleg mansotti review kopen olie plus, min, sluiten bij winst of verlies.

Uitleg scherm

In dit geval is eigelijk elk punt zeer belangrijk dus let op en kom terug als je het niet begrijpt!

Plus en min

Hier kun je de grootte van je positie veranderen, de hoeveelheid (vaten) zal verschillen afhankelijk van je fondsen.

Sluiten bij winst of verlies

Het spreekt best voor zich, maar hier kun je bepalen waar je de positie automatisch gaat sluiten.

Trailing-stop

Deze functie is zeer handig en gebruik ik zelf altijd, maar verdient een hele eigen post. Voor nu valt die dus weg.

koop een aandeel

Heb je dat door gehad? Top dan gaan we door klik op kopen, we laten de Stop- en limiet-orders even achterwegen nog. Nu ligt het aan je internet snelheid van hoe snel je order door het systeem gaat. Raak niet in paniek je positie staat altijd automatisch in de min, dat kan liggen aan de volgende dingen. Je positie is in waarde verminderd sinds je dat aandeel hebt gekocht, maar de voornaamste reden is omdat Plus500 ook geld moet verdienen en dit de kosten zijn die je betaald. (Let op kosten bij Plus500 zijn gemiddeld hoog!)

kopen van aandelen mansotti

Gefeliciteerd met het openen van je eerste positie!

Nu heb je een aandeel gekocht, bij Plus500 kun je nu nog terug gaan in het aandeel om een aantal dingen te veranderen. Wat ik aanraad is dat je een Stop-loss en een Stop-profit zet.

Nu komen de volgende indicatoren naar boven want een stop-loss zet je onder aan bij de Bollinger Bands of onder de middelste EMA lijn, als de MACD hoog is. Een Stop-profit zet je op de top van de Bollinger Bands, dat is simpel genoeg. Heb je winst dan sluit de positie, heb je verlies dan sluit de positie ook. Je kunt ook zelf de positie sluiten in winst of verlies.

Dat was m eigenlijk makkelijk he? Hopelijk heeft deze uitleg je geholpen, mis je dingen of wil je meer uitleg kijk gerust verder of neem contact met ons op!

Gepubliceerd door Gianluca Naarden

Ondernemer

Eén opmerking over 'Eerste keer zelf beleggen in aandelen'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s